Copenhagen Phil
3. september 2017 kl. 15:00
Tivolis Koncertsal

Dirigent / Giancarlo Andretta
Andrea Pellegrini, mezzosopran
 
Respighi / Roms fontæner
Italian Songs, arr. Pierangelo Valtinoni
Valtinoni / Auf Roemischen Wegen
Rota / La Strada, suite sinfonica

Tivoli / I Rom med Pellegrini & Andretta

De italienske, musikalske billeder står i kø ved eftermiddagens koncert: Rotas musik fra Fellinis film La Strada, fontænerne i Rom sat i musik af Respighi – og ingen italiensk fest uden sang: folkelige sange arrangeret særligt til lejligheden og opført af Andrea Pellegrini.

Hvordan lyder et romersk springvand? Koncerten tager os til de sydlige himmel­strøg, til Italien og ikke mindst Rom, hvor fire af den evige stads berømte fontæner bliver sat i musik i hver sin scenografi: Valla Giulia i dæmrende daggry, Triton i en munter formiddagsscene, Trevi triumferende midt på dagen og Villa Medici i solnedgangens nostalgiske stemning.

Synes man, at Respighis musik er stærk billeddannende, så tages skridtet fuldt ud med Rotas musik til Fellinis film La Strada, om den unge pige Gelsominas dramatiske gøglerhistorie hos den brutale, omrejsende ”stærke mand” Zampanò. Parret Fellini og Rota er den italienske pendant til ame­ri­kan­ske Spielberg/Williams, og musikken var med til at sikre La Strada en perlerække af priser og en status som en filmhistorisk milepæl. At det klæder musikken at stå alene og folde sig ud i en koncertsal, kan man forvisse sig om denne eftermiddag.

Endelig er der selvfølgelig også sang på programmet ved denne ”italienske koncert”, da det vokale må siges at være en ganske vigtig del af den italienske kultur – fra operaen til det folkelige. Den karismatiske og populære mezzosopran Andrea Pellegrini synger sange arrangeret specielt til lej­lig­hed­en af komponisten Valtinoni, udvalgt af dirigenten Giancarlo Andretta.