Copenhagen Phil
7. juni 2017 kl. 19:30
Byparken, Roskilde
  • Dirigent / Jakob Hultberg
  • Solist / Michael Carøe, konferencier

Lokale kor og sangere fra Roskilde Kommune
 
Uddrag fra bl.a.:
- Stravinskijs ‘Ildfuglen’
- Bernsteins ‘Candide Ouverture’
- ‘Morgensang’ fra Niels W. Gades ‘Elverskud’
- Elgars ’Nimrod’ fra ‘Enigma Variationer’
- ‘Star Wars’ af John Williams
- Michael Carøe synger Frank Sinatra
 
Gratis

Et symfoniorkester kommer til Roskilde

Copenhagen Phils 70 musikere strømmer til Roskilde for at fylde byen med musik.

Det er ikke hver dag, at et stort symfoni­orkester indtager Byparken i Roskilde og spiller en gratis familiekoncert – oven i købet tilsat 70 lokale korsangere fra ’Roskilde Synger’ og med Michael Carøe i front som syngende crooner-konferencier. Men onsdag den 7. juni vil byens smukke park give genlyd af musikalsk vellyd – med havnen som baggrundskulisse.

Her kan publikum nyde tonerne fra nogle af alle tiders største og mest kendte klassiske værker. Michael Carøe guider igennem koncerten og de mange musikalske højde­punkter, der bl.a. byder på film­kom­po­nist­en over dem alle, John Williams, og hans tema fra ’Star Wars’. Men også uddrag fra bl.a. Stravinskijs ‘Ildfuglen’, Bernsteins ‘Candide Ouverture’, ‘Morgensang’ fra Niels W. Gades ‘Elverskud’ og Elgars smukke ’Nimrod’ fra ‘Enigma Variationer’ er på programmet. Og naturligvis tager Carøe os med ind i sit crooner-univers, når han synger Frank Sinatra.

Den store familiekoncert er kulminationen på mange små koncerter, hvor orkestrets musikere spiller på byens folke­skoler, sygehus, alle dag- og plejecentre i kom­mu­nen, for det lokale erhvervsliv og politiet.

Musikbegivenhederne bliver til i tæt samarbejde med Roskilde Kommune ud fra et fælles ønske om at skabe uforglemmelige oplevelser, der fæstner sig i hukommelsen hos byens borgere, store som små.

Koncerten er gratis.