Copenhagen Phil
25. juni 2017 kl. 15:00
Tivolis Koncertsal

Dirigent / Lan Shui
Solist / James Ehnes, violin
 
Niels W. Gade: Efterklange af Ossian, koncertouverture
Mendelssohn: Violinkoncert
Schumann: Symfoni nr. 2

Tivoli / I Leipzig med Mendelssohn & Gade

Inspireret af Niels W. Gades 200 års fødselsdag tager koncerten publikum med på en rejse til den sprudlende musikby Leipzig, hvor Mendelssohn tog den danske komponist og dirigent under sine vinger, og hvor Gade blev verdensberømt og personlig ven med bl.a. Schumann.

Mendelssohns violinkoncert er ikke bare et af komponistens mest spillede værker, men også på alverdens top-10 lister over de mest elskede violinkoncerter overhovedet. Efter uropførelsen i Gewandhaus i Leipzig i 1845 har musikken gået sin sejrsgang verden over med sin inderligt romantiske, melodiske tone.

Hvad den særdeles musikalsk begavede og foretagsomme Mendelssohn var for musik­byen Leipzig, bl.a. som chefdirigent i Gewandhaus, stifter af byens kon­ser­va­to­rium og meget mere, blev Gade for musik­livet i København. Gade blev inspireret af Mendelssohn, der tog ham under sine vinger i hans succesrige år i Leipzig. Koncerten i Tivoli fejrer Gades 200 års fødselsdag i år med Ossian-ouverturen – hans gennem­bruds­værk, som han skrev i en alder af kun 24 år.

Gade blev i Leipzig også personligt venner med Schumann, der trods depression og dårligt helbred fik uropført sin dybe og eftertænksomme 2. symfoni – dirigeret af Mendelssohn – i 1846.