Copenhagen Phil
19. maj 2017 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

Dreamers’ Circus: Rune Tonsgaard
Sørensen, violin / Ale Carr, cittern /
Nikolaj Busk, klaver og akkordeon
 
Musik / Dreamers’ Circus

Dreamers' Circus

Træskoene er for længst stillet på hylden, når Dreamers’ Circus indtager scenen og spiller moderne folkemusik, der mikser musikalske udtryk og leger cirkus med kreative har­mo­nier og rytmiske grooves – så nakkehårene rejser sig.

Dreamers’ Circus tør godt drømme og tænke stort. På rekordtid har folkemusiktrioen høst­et anerkendelse i både ind- og udland for deres nytænkende og fængende musik. Sammen har de skabt deres helt eget uni ­vers med musikalsk artisteri i verdens ­klasse – og fører med flydende lethed musikken ud i nye afkroge, der udforsker det forjættede land mellem folkemusik og klassisk musik. De tre idérige instrument-jonglører søger med afsæt i moderne nordisk folke ­musik de grænsesøg­ende eksperimenter og spiller sam­men med både popkunstnere, kor og symfoniorkestre – i aften med Copenhagen Phil.

Gruppens violinist og tidligere koncert ­mester i orkestret Rune Tonsgaard Sørensen blev i 2015 tildelt Ridderkorset og i 2013 Kron­prins­par­rets Stjernedryspris. I den anledning op­tråd­te Dreamers’ Circus i Sydney Opera House. Trioen var i 2013 de helt store vindere ved Danish Music Awards med tre priser – i 2015 modtog de endnu en DMA for Årets Udgivelse.

På dirigentpodiet står den 24-årige Duncan Ward, som er chef ­dirigent for det alsidige engelske ensemble, Sinfonia Viva. I 2012-14 var han den første dirigentelev ved Berliner Filharmonikernes Orchester-Akademie. Her var han assistent for Sir Simon Rattle. Derud ­over har han allerede dirigeret orkestre som Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, BBC Symphony Orchestra, BBC National Orchestra of Wales og Britten Sinfonia.