Copenhagen Phil
22. april 2017 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Giancarlo Guerrero
  • Solist / Olaf Johannessen, historiefortæller
  • Solist / Kasper Sejersen, instruktør

Stravinskij / Le Sacre du Printemps
 
Fælleskoncert med
Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
 
NB. Koncertens oprindelige historiefortæller Jesper Christensen er blevet forhindret

Bag Om Sacre

Tag med Olaf Johannessen og Co­pen­ha­gen Phil på en dragende tur til Paris anno 1913. Her sid­der Stra­vin­skij til pre­mi­e­ren på sin epo­ke­gør­ende bal­let Le Sacre du Prin­temps – og bliver mødt af råb og et vredt publikum.

Slåskampe,­ skrig­ og ­oprørske ­kampråb. ­Det parisiske publikum­ i ­Théâtre ­des Champs-Élysées er­ forargede over ­Stravinskijs nye ballet­ – endda i en sådan grad, ­at ­politiet ­må tilkaldes. Men intet­ kan­ stoppe den ophid­se­de folkemængde, der forventede at se en klassisk forestilling, men i stedet blev vidner til ét af datidens mest nyskabende og bane­bryd­ende­ mesterværker.

Olaf Johannessen ­er fortælleren til hi­sto­ri­en bag­ fænomenale Sacre – der vendte op og ned på konventionerne og revo­lu­tio­ne­re­de en hel musikverden.

BAG OM MUSIKKEN

Tag med på en tryllebindende rejse Bag Om Musikken med en af Danmarks allerbedste skuespillere i front – i sæson 2016/2017 med Benedikte Hansen og Olaf Johannessen. Copen­hagen Phil inviterer på en rejse ind i mu­sik­kens­ for­und­er­li­ge og ­fascinerende univers.­ Med­ Benedikte Hansen og Olaf Johannessen ­som­ historiefor­tællere foran det store symfoniorkester­ møder­ vi ­de­ geniale kom­po­nist­er Sjostakovitj og Stravinskij – og tryl­le­bind­es­ af­ de­ dragende fortællinger­ om musikkens ­tilblivelse.

Copenhagen ­Phils ­koncertformat­ Bag Om Musikken så dagens­ lys ­i ­sæson­ 2015/2016­ – ­og ­blev ­fra ­første ­tone­ en­ bragende­ succes hos­ både­ publikum­ og ­anmeldere. Tag­ med på ­en ­rejse,­ hvor­ vi ­væver­ store­ og ­små for­tællinger­ om­ værkernes ­vej ­fra ­nodepapir til koncertsal sammen med musikeksempler og kommer bag om og ind i musikken – der afslutningsvis spilles i sin helhed­ for ­fuld udblæsning ­af ­det ­store symfoniorkester.