Copenhagen Phil
31. marts 2017 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Michael Bojesen
  • Solist / Sibylle Glosted, sopran
  • Solist / Teit Kanstrup, baryton
  • Solist / Hanne Fischer, mezzosopran
  • Solist / Kammerkoret Hymnia

Mozart / Gran Partita
Gade / Elverskud
 
Sjællandske gymnasiekor

Gades Elverskud

Copenhagen Phil inviterer 250 gym­na­sie­elev­er fra hele Sjælland med på sce­nen i et stort mu­si­kal­sk fest­fyr­værk­e­ri af Mo­zart og Gade.

Michael Bojesen er kendt som en mester i at få børn og unge til at synge på høj­e­ste ni­ve­au – denne gang tager han os med ind i den danske romantiks dybe, mørke skove i Niels W. Gades ballade for solister, kor og orkester. Her skal hr. Oluf giftes med den smukke pige med de blå øjne, men han er farligt fascineret af elverkongens datter med det sorte hår og kan ikke holde sig fra skoven, hvor el­ver­pig­er­ne bor. Gym­na­sie­elev­er fra hele Sjælland synger undervejs bl.a. den berømte mor­gen­sang I Østen stiger Solen op. De unge mu­si­ke­re får mu­lig­hed for at mø­de kor­san­ge­re på højt kunst­ne­risk ni­ve­au, når de syng­er side om side med Kammerkoret Hymnia.

Oplev også 13 musikere fra Copenhagen Phil i Mozarts mesterlige serenade Gran Partita – virtuos og underholdende musik skrevet til Wiens bedste blæsere i 1780erne. Musik på et uopnåeligt plan, men som er tænkt som ren underholdning.