Copenhagen Phil
23. februar 2017 kl. 19:30
Holbæk Seminarium
  • Dirigent / Jean-Efflam Bavouzet
  • Solist / Jean-Efflam Bavouzet, klaver

Mozart / Salzburg Symfoni nr. 1
Mozart / Klaverkoncert nr. 19, NB. programændring
Beethoven / Klaverkoncert nr. 4

Bavouzet og Beethoven

Nogle mennesker har bare et særligt over­skud. De nøjes ikke med enten at dirigere eller spille en solostemme. Den berømte franske pianist Jean-Efflam Bavouzet både dirigerer og er solist med Copenhagen Phil i et rent wienerklassisk program.

Første gang, Beethovens fjerde kla­ver­kon­cert blev opført offentligt, var i Wien to dage før juleaften i 1808. Og publikum fik virkelig valuta for pengene. Ikke blot uropførelsen af kla­ver­kon­certen. Koncerten bød også på førsteopførelsen af Beethovens femte og sjette symfoni, hans store korfantasi, to sat­ser fra hans C-dur-messe, en koncertarie for sopran – og for en sikkerheds skyld også fri klaverimprovisation af mesteren selv. Kon­cert­en varede fire timer.

Mindre kan heldigvis gøre det i dag. Den emi­nen­te Jean-Efflam Bavouzet har valgt at sæt­te Beet­hov­en sam­men med en mand, han be­und­re­de græn­se­løst, nem­lig Mozart. Copen­hagen Phils strygere spiller ét af Mozarts mange stykker baggrundsmusik, som han skrev til middagsselskaber, receptioner og havefester som ung komponist i Salzburg. Dernæst sid­der Ba­vou­zet ved tan­gent­er­ner i Mo­zarts Kla­ver­kon­cert nr. 19, som Mo­zart selv var so­list i, da Leopold 2. blev kro­net i 1790.

Billetter Holbæk /
Voksne 200 kr. / Unge 100 kr.
Billetsalg hos Holbæk Teater
www.het.dk
eller ved indgangen