Copenhagen Phil
13. december 2017 kl. 19:30
Maribo Domkirke
  • Dirigent / David Hill
  • Solist / Københavns Drengekor
  • Solist / Fflur Wyn, sopran
  • Solist / Robin Blaze, kontratenor
  • Solist / Matthew Long, tenor
  • Solist / Grant Doyle, bas

Bach / Juleoratorium I-III

Bachs Juleoratorium

Copenhagen Phil går igen sammen med Københavns Drengekor om Bachs Jule­oratorium – og sørger for at sætte den helt rette julestemning med et fyrværkeri af jub­len­de kor, alvorlige salmer, flotte og grib­ende arier og Bachs orkester. En koncert, der med få undtagelser har fundet sted hvert år siden 1974. 

Stress? Nej, det snakkede man ikke om i 1734, selvom chefen for kirkemusikken i Leipzig må have arbejdet i alle sine vågne timer. Han er ansvarlig for musiklivet i hele fire kirker i byen, spiller orgel til guds­tje­ne­ster­ne og leder kantater for solister, kor og orkestre. Og han skriver for øvrigt det ene mesterværk efter det andet – samt over 300 kantater. 

Juletiden er ekstra travl for Bach. På kun ni dage mellem juledag og 2. januar skal han stille med fem færdigprøvede kantater og planlægger et særligt Juleoratorium spredt ud på seks helligdage. Fortællingen om jesusbarnets fødsel, hyrderne og alle de kendte scener fra Juleevangeliet er i centrum. 

Bach fortæller historien med drama, inder­lighed og en eminent sans for at udnytte hele spektret af medvirkende. Fra intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester. Et ufatteligt over­skud af en mand, der hele tiden arbejdede mod uret og ikke havde tid til at se sig tilbage. Han skulle jo levere en ny kantate allerede til den kommende søndag.

 

Medlemmer af Maribo Musikforening 70 kr.
Ikke-medlemmer 140 kr.
Unge u. 25 år gratis

Billetter ved indgangen fra kl. 18:30. Kun kontant betaling.

Læs mere

Arrangør / Maribo Musikforening og Maribo Domkirke.