Copenhagen Phil
3. november 2017 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

Mahler / Symfoni nr. 5
 
Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Mahlers 5.

Nogle af de allersmukkeste toner stammer fra Mahlers femte symfoni – fra adagietto satsen. Leonard Bernstein dirigerede den ved Robert Kennedys begravelse, og Luchino Visconti gjorde filmpublikummet til Mahler-fans, da han brugte den i sin Døden i Venedig.

Men Mahlers femte symfoni er meget mere end en overjordisk smuk sats. ”Når man hører Mahlers femte, så glemmer man begrebet tid” , sagde dirigenten Herbert von Karajan: ”…og den utrolige finale tvinger nærmest én til at holde vejret.”

Mahler skrev symfonien i 1901 og 1902, da det nye århundrede var frisk og ungt – og Mahler næsten turde tro på, at han var en succesfuld dirigent og kom­po­nist. I den periode mødte han den talentfulde kom­po­nist Alma Schindler, som han blev gift med i 1902. Men samtiden forstod ikke Mahler – og han vidste det godt. Om sin femte symfoni sagde han: ”Jeg ville ønske, jeg kunne dirigere uropførelsen 50 år efter min død.”

Copenhagen Phil arbejder igen sammen med orkestrets tidligere chef­dirigent gennem 9 år, kinesiske Lan Shui – og lader den næste generation af musikere spille med på fuldt professionelt niveau. Sammen tager de os med på en rejse ind i Mahlers turbulente, højdramatiske og vidunderligt smukke univers.

 

Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.

DR optager koncerten til planlagt transmission på P2 den 20. november 2017.