Copenhagen Phil
24. november 2017 kl. 19:30
Dronningesalen, Den Sorte Diamant
  • Dirigent / Christian Schumann

Medvirkende / Anne Søe, violin / Benjamin Koppel, saxofon / Benjamin Fox, marimba / Koppel & Søn Trio / Strygekvartet fra orkestret
 
Koncerten indledes med en strygekvartet fra orkestret, der spiller sammen med Benjamin og Anders Koppel
 
Anders Koppel / Marimba koncert nr. 1
Anders Koppel / Koncert for violin, altsaxofon og orkester
Koppel & Søn Trio

Anders Koppel 70 år

Nogle komponister kan man bare ikke sætte i bås. Én af dem fylder 70 i år. Copenhagen Phil fejrer ham – i rollerne som både kom­po­nist, far, hammond­orgel­vir­tuos, kammer­musiker… og fødselsdagsbarn. 

Han har det ikke fra fremmede. Anders Koppel er en del af dansk musiklivs største familie af rendyrket talent i stort set alle genrer, og han har haft helt afgørende ind­flyd­else på dansk musikliv gennem mere end 50 år. 

Mange kender sikkert Anders Koppel som hammondorgelspilleren fra grupperne Bazaar og Savage Rose. Mange har set nogle af de over 200 film, han har kom­po­ne­ret musik til. Men han er også en kompo­nist med et væld af klassiske værker på sam­vit­tig­hed­en herunder ikke færre end 20 solo­kon­certer – også for instru­menter man ikke er forvænt med såsom tuba, blokfløjte, marimba og saxofon.

Og når nu man har musikalske lege­kam­me­rater i sin egen familie, er det oplagt at tage mindst én af dem med. Sammen med sønnen Benjamin sluttes fødselsdagsfesten med Koppel & Søn Trio. Til slut vi råber højt i kor…