Copenhagen Phil
15. november 2017 kl. 19:30
Det Kgl. Teater - Gamle Scene
  • Dirigent / Per-Otto Johansson

Donizetti / Elskovsdrikken

Den Jyske Opera

Elskovsdrikken

Hvordan scorer man den populære pige? I Donizettis Elskovsdrikken hjælper det, hvis man er tenor og synger bedre end de fleste. Den Jyske Opera og Copenhagen Phil inviterer til bel-canto-fest med Donizettis sprudlende historie om den lidt naive bonde Nemorino, der elsker Adina.

Adina er den rige pige i klassen. Adina er den lækre og kloge pige. Hun ejer gården og kan læse og skrive – og synes, at Nemorino er både irriterende og ubegavet. I hvert fald i begyndelsen af operaen.

Så foregriber operahistorien med omkring 30 år og fortæller legenden om Tristan og Isolde. Bare rolig – det har ikke noget med Wagner at gøre, så alle kommer hjem i ordentlig tid alligevel.

Men historien om Tristan og Isolde handler om en særlig trylledrik, der kan gøre folk forelskede. Tænk, hvis man havde sådan én, tænker Nemorino. Og så er handlingen ellers i gang, inklusiv en selvglad sergent, som Adina bliver vældig interesseret i, og en skruppelløs kvaksalver, der tilfældigvis sælger netop den elskovsdrik, Nemorino har hørt om. Den koster endda præcis den ene mønt, som er Nemorinos samlede formue. Så er spørgsmålet blot, om drikken virker i tide til at forhindre, at Adina gifter sig med officeren…