Copenhagen Phil
19. oktober 2017 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Lawrence Foster
  • Solist / Simone Lamsma, violin

Schubert / Rosamunde (uddrag)
Mendelssohn / Violinkoncert
Schubert / Ouverture i italiensk stil, D-dur
Schubert / Symfoni nr. 3

Den elskede violinkoncert

Den anmelderroste unge violinist Simone Lamsma spiller på en Stradivarius-violin fra 1718, så værk­tøjet er i dén grad i orden, når hun er solist i én af de allermest elskede violin­koncerter i repertoiret: Mendelssohns lyse og lyriske festfyrværkeri for violin og orkester.

Hollandske Simone Lamsma har begejstret både anmeldere og publikum verden over. Denne aften spiller hun Mendels­sohns violin­koncert – et værk, alle violinister har i hænderne, og som af gode grunde er på repertoiret overalt i verden hver sæson.

Lawrence Foster og Copenhagen Phil udforsker Schuberts musik og indspiller samtidig komponistens tidlige symfonier til senere cd-udgivelse. I 1823 er Schubert 26 år gammel og får en opgave, der ikke umid­del­bart ser til­lok­kende ud: At skrive musik til et skuespil om en prins, der lever blandt hyrder – og med en skurk, der sender forgiftede breve. Skuespillet er (nådigt nok, vil nogen mene) forsvundet sporløst i dag. Men Schuberts musik over­lev­ede heldigvis. Og hvis du genkender den, er det måske fordi, den blev brugt som ballet­musik i Danny Kayes H.C. Andersen-film tilbage i 1952.

 

Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.