Copenhagen Phil
9. september 2016 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Eugene Tzigane
  • Solist / Benedikte Hansen
  • Solist / Kasper Sejersen, instruktør

Prokofiev / Romeo og Julie
 
Fælleskoncert med
Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
 
NB. Lars Mikkelsen har meldt afbud grundet en større filmoptagelse.

Bag om Romeo og Julie

Benedikte Hansen og Copenhagen Phil inviterer inden for i Prokofievs verden. Her springer Romeo og Julie ud af noderne og ind i en verden, hvor Stalin regerer – og bliver til ver­denshistoriens mest gribende ballet­musik.

Prokofievs­ ballet­ om ­Romeo­ og ­Julie ­er ­et ­af komponistens allerstørste og mest kendte værker – fabelagtig musik, der pirrer hele følelsesregistret og slår benene ­væk ­under den, ­der ­lytter.

Romeo og Julie­ fik­ en ­hård ­fødsel. ­Prokofiev ­var ­i­ 1934 ­hjemvendt­ til ­Rusland ­som ­en verdensberømt komponist­ – ­der ­aldrig ­fik mulighed ­for ­at ­forlade­ landet igen. I stedet blev han bedt om at vække Shakespeares kærlighedshistorie til live gen­nem mu­sik­ken.­ Men systemets krav ­til ­kunst var bar­ske­ i Sovjetunionen, og historiens slut­ning passede ikke regimet ­– ­der ­i ægte sovjet­stil forsøgte ­at omskrive­ den. I dag er Romeo og Julie en milepæl og en af de største ­pub­li­kums­suc­ces­er ­i ­ballettens historie.

BAG OM MUSIKKEN

Tag med på en tryllebindende rejse Bag Om Musikken med en af Danmarks allerbedste skuespillere i front – i sæson 2016/2017 med Benedikte Hansen og Jesper Christensen. Copen­hagen Phil inviterer på en rejse ind i musikkens­ forunderlige og ­fascinerende univers.­ Med­ Benedikte Hansen og ­Jesper Christensen ­som­ historiefor­tællere foran­ det ­store­ symfoniorkester­ møder­ vi ­de­ geniale komponister Sjostakovitj og Stravinskij – og tryllebindes­ af­ de­ dragende fortællinger­ om musikkens ­tilblivelse.

Copenhagen ­Phils ­koncertformat­ Bag Om Musikken så dagens­ lys ­i ­sæson­ 2015/2016­ – ­og ­blev ­fra ­første ­tone­ en­ bragende­ succes hos­ både­ publikum­ og ­anmeldere. Tag­ med på ­en ­rejse,­ hvor­ vi ­væver­ store­ og ­små fortællinger­ om­ værkernes ­vej ­fra ­nodepapir til ­koncertsal sammen med musikeksempler og kommer bag om og ind i musikken – der afslutningsvis spilles i sin helhed­ for ­fuld udblæsning ­af ­det ­store symfoniorkester.