Copenhagen Phil
23. september 2016 kl. 19:30
Sorø Klosterkirke
  • Solist / Richard Krug, cello

Haydn / Symfoni nr. 44
Haydn / Cellokoncert, D-dur
Mozart / Symfoni nr. 33

Haydn og Mozart til Sorø

De var kolleger, venner og elskede at spillede strygekvartetter sammen. Deres musik stråler af oplysningstidens optimisme – Copenhagen Phil har fundet tre af Haydns og Mozarts mest sprudlende værker frem.

Copenhagen Phil spiller uden dirigent, men lader koncertmesteren styre slagets gang i musik af Mozart og Haydn – helt som man gjorde på de to komponisters tid. Orkestrets egen solocellist Richard Krug er solist i én af Haydns allerbedste solokoncerter.

Haydn og Mozart er flettet sammen på mange måder. De to komponister beundrede hinandens musik grænseløst og var endda dus – meget usædvanligt mellem en ung mand i 20erne som Mozart og tidens mest berømte komponist, der var mere end 20 år ældre.

Mozart og Haydn fulgte hinanden helt til det sidste. Haydn ønskede, at den langsomme sats fra hans symfoni nr. 44 blev spillet ved hans egen begravelse. Det blev i stedet Mozarts Requiem – Mozarts sidste værk – der blev spillet ved den lejlighed i 1809.

Billetter /
www.billetto og ved indgangen

I samarbejde med /
Sorø Klosterkirke og Sorø Musiske Skole