Copenhagen Phil
13. maj 2016 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Michal Nesterowicz
  • Solist / Ole Edvard Antonsen, trompet

Haydn / Trompetkoncert
Górecki / Three Pieces in Old Style
Christian Lindberg / Akbank Bunka (for trompet og orkester)
Tjajkovskij / Symfoni nr. 5

Dirigentkometen Nesterowicz

Nyt møder gammelt, når den unge polske dirigentkomet Michal Nesterowicz for første gang dirigerer Copenhagen Phil – en debut, der er værd at holde øje med!

Den unge dirigentdebutant Nesterowicz får selskab af den norske trompet­mester Ole Edvard Antonsen, der medbringer både trompet og hele to værker. Haydns trompet­koncert er én af de mest populære og elsk­ede solokoncerter for et blæseinstrument. Og er endda skrevet til et nyopfundet in­stru­ment – en af Haydns venner havde haft gang i hammer og loddekolbe og videreudviklet naturtrompeten med klapper, så den ikke blot spillede som et signalhorn, men også alle tonerne imellem naturtonerne. Den op­find­else præsenterer Haydn præcis så geni­alt, at trompetkoncerten den dag i dag er det vigtigste visitkort for enhver trompetist.

Som bonus smider Antonsen også lige Chri­sti­an Lindbergs trompetkoncert Akbank Bunka oven i hatten – en koncert skrevet direkte til ham. Og mens vi er ved bonusser: Det gør vel ikke noget, at aftenen slutter med russisk festfyrværkeri i Tjajkovskijs 5. symfoni?

Gratis koncertintroduktion kl. 18:45 på sce­nen ved Hen­rik Engelbrecht.