Copenhagen Phil
12. maj 2016 kl. 19:30
Borup Idræts- og Kulturcenter
  • Dirigent / Michal Nesterowicz
  • Solist / Ole Edvard Antonsen, trompet

Haydn / Trompetkoncert
Górecki / Three Pieces in Old Style
Christian Lindberg / Akbank Bunka (for trompet og orkester)
Tjajkovskij / Symfoni nr. 5

Dirigentkometen Nesterowicz

Nyt møder gammelt, når den unge polske dirigentkomet Michal Nesterowicz for første gang dirigerer Copenhagen Phil – en debut, der er værd at holde øje med!

Den unge dirigentdebutant Nesterowicz får selskab af den norske trompet­mester Ole Edvard Antonsen, der medbringer både trompet og hele to værker. Haydns trompet­koncert er én af de mest populære og elsk­ede solokoncerter for et blæseinstrument. Og er endda skrevet til et nyopfundet in­stru­ment – en af Haydns venner havde haft gang i hammer og loddekolbe og videreudviklet naturtrompeten med klapper, så den ikke blot spillede som et signalhorn, men også alle tonerne imellem naturtonerne. Den op­find­else præsenterer Haydn præcis så geni­alt, at trompetkoncerten den dag i dag er det vigtigste visitkort for enhver trompetist.

Som bonus smider Antonsen også lige Chri­sti­an Lindbergs trompetkoncert Akbank Bunka oven i hatten – en koncert skrevet direkte til ham. Og mens vi er ved bonusser: Det gør vel ikke noget, at aftenen slutter med russisk festfyrværkeri i Tjajkovskijs 5. symfoni?

Billetsalg/
Borup Bibliotek og hovedbiblioteket i Køge
samt evt. på tlf. 5752 6736 og 5752 6698

Pris/
Voksen 100 kr.
Pens. og stud. 75 kr.
Børn og unge u. 16 år 20 kr.