Copenhagen Phil
20. marts 2016 kl. 15:00
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Morten Schuldt-Jensen

Aarhus Symfoniorkester
 
Dirigent / Morten Schuldt-Jensen
 
Berit Solset, sopran
Morten Grove Frandsen, kontratenor
Leif Aruhn-Solén, tenor (Evangelist)
Niklas Engquist, tenor
Simon Duus, baryton (Jesus)
Lars Johansson Brissman, bas
Sokkelund sangkor, København
Aarhus Universitetskor
Medlemmer af Immortal Bach, Leipzig
 
Bach / Matthæuspassionen

Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester, Sokkelund Sangkor og medlemmer af Immortal Bach Ensemble Leipzig opfører i disse år den ultimative Bach-triologi – der i år er nået til Matthæus­pas­sion­en.

Bach skrev Matthæuspassionen med ét mål for øje: At fortælle Jesu lidelseshistorie så levende som overhovedet muligt for me­nig­hed­en i Thomaskirken i Leipzig, hvor urop­før­el­sen sandsynligvis fandt sted langfredag 1727. Han bruger hele to rkestre og to kor og skaber en næsten skræmmende dynamik mellem evangelistens intime musikalske scener og hele den næsten fysiske på­virk­ning, når folkemængden kræver, at Barabbas skal frigives – ikke Jesus.

Her næsten 300 år senere står Bachs mester­værk stadig som en grundpille i ikke bare kirkemusikken, men i hele den vestlige musik­tradition. Bach fortæller to kapitler af Matthäusevangeliet med sit musikalske geni i absolut topform. En verden man går ind i og ikke nødvendigvis kommer ud af som helt det samme menneske.