Copenhagen Phil
18. marts 2016 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Æres-gæstedirigent / Lan Shui
  • Solist / Guro Kleven Hagen, violin
  • Solist / Eivind Holtsmark Ringstad, bratsch

Huang Ruo / Announcement
Mozart / Sinfonia Concertante
Brahms / Symfoni nr. 2

Mozarts mesterværk

To unge norske topsolister er i front, når Copenhagen Phil byder på en menu med Mozart og Brahms til hovedret.

Guro Kleven Hagen og Eivind Holtsmark Ringstad fra årgang 1994 er fuld­blods­so­list­er på henholdsvis violin og bratsch – og begge er allerede blandt Skandinaviens mest lovende unge strygersolister. Talentfulde Hagen præsenterer her sammen med lands­manden sit bud på ét af Mozarts virkelige mesterværker for to solister og orkester. Copenhagen Phil og Lan Shui slutter med Brahms’ inderlige og melankolske 2. Symfo­ni – og forretten er lagt i kinesiske hænder: Komponisten Huang Ruo, der tilhører første generation efter den altødelæggende kultur­revolution. Han er født i 1976, samme år revolutionen endte, og har en uddannelse med rødder i både kinesisk og vestlig musik. Ruo tager rigeligt for sig af al den musikal­ske inspiration, han kan komme i nærheden af – fra Bach og Mozart over Lutoslawski til både jazz og heavy metal.

Gratis koncertintroduktion kl. 18:45 på sce­nen ved Hen­rik Engelbrecht.

Guro Kleven Hagen Foto: Ole Jørgen Bratland 122 KB