Copenhagen Phil
12. marts 2016 kl. 19:30
Grønnevangs Skole, Hillerød
  • Dirigent / Christian Kluxen

Puccini / Madama Butterfly

Den Jyske Opera

Puccini kan som ingen anden få tårerne til at trille på stolerækkerne, når han udsætter sine hovedpersoner for de største og mest gribende dilemmaer – alt sammen forstærket af sin eminente og storslåede musik.

Madama Butterfly er ét af de allerbedste eksempler på, hvad opera kan, når den er stærkest. Her fortæller Puccini den tragiske historie om den amerikanske løjtnant Pinkerton, der har giftet sig med teenage-geishaen Cio-Cio San med tilnavnet Butter­fly. Ikke fordi han elsker hende, men ude­luk­ken­de for sin fornøjelses skyld, mens han er udstationeret i Japan. De får et barn sammen – og da Pinkerton rejser hjem, er Butter­fly sikker på, han vil komme tilbage.

Det gør han. Men han har sin nye, ameri­kan­ske kone med. Hun kan nemlig ikke få børn, og de kommer for at hente det eneste, But­ter­fly har tilbage – sin elskede søn. Skal hun miste både manden, hun oprigtigt el­sker, og sønnen, som er hendes eneste trøst i en forladt hverdag, hvor hun er udstødt af samfundet som enlig mor? Banen er kridtet op til den tragiske og uundgåelige slutning.