Copenhagen Phil
4. februar 2016 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Lawrence Foster
  • Solist / Gunvor Sihm, violin
  • Solist / Knud Romer, introduktion

Mozart / Violinkoncert nr. 3, G-dur
Schubert / Symfoni nr. 2
Richard Strauss / Den adelsgale borger

Tag med til Wien 2

Copenhagen Phil tager sammen med æres-gæstedirigent Lawrence Foster på en rejse til musikkens hovedstad. Tre koncerter med udgangspunkt i Mozarts, Haydns, Beetho­vens, Schuberts, Brahms’, Mahlers, Strauss’, Alban Bergs og Arnold Schönbergs by. Knud Romer præsenterer fra scenen. Tag med til Wien!

Orkestrets egen Gunvor Sihm er solist i Mozarts 3. og smukke violinkoncert – skrev­et, da komponisten kun var 19 år gammel. Mozart drømte om Wien helt fra barnsben og boede de sidste ti år af sit alt for korte liv i byen. Wien var også omdrejningspunktet for næsten hele Schuberts liv – der var fire år kortere end Mozarts. Schubert blev kun 31 år. Richard Strauss var i en periode opera­chef i Wien og dirigerede selv uropførelsen af sin suite af musik til en bearbejdelse af Moliéres Den adelsgale borger i Wien i 1920.

Ved alle tre Wienerkoncerter indleder Knud Romer fra scenen. Knud Romer kan opleves som kulturanmelder i bl.a. ”Smagsdommer­ne” på DR2 og Kulturen på News samt som vært i det kulturkritiske ”RomerRiget” på Radio24syv. Han er forfatter, kommentator og debattør – han kan tale om alt og ved stort set alt om alt. Også om Wienermusik.