Copenhagen Phil
17. februar 2016 kl. 21:00
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Hans Ek
  • Solist / Den Sorte Skole

Musik / Den Sorte Skole:
Symfoni nr. 2 (uropførsel)
 
Arr. /
Karsten Fundal
Arr. /
Dørene åbner kl. 20:00

60 minutes of Den Sorte Skole

Forestil dig mødet mellem et klassisk orkester og to Dj’s bevæbnet med pladespillere, samplere, effektmaskiner og tusindvis af gamle vinylplader fra alle verdenshjørner. Forestil dig de klassiske instrumenter i samspil med feltoptagelser af rituelle ceremonier fra Amazones, tidlig tysk eksperimenterende elektronmusik, thai­landsk kvindesang og sumpede ame­ri­kanske blues kor. Forestil dig en koncert, hvor skellet mellem musikalske genrer og kulturer er ophævet i en hybrid sammen­smeltning af rytmer, melodier, lyd og stemninger. Det lyder mærkeligt, og det er det også. Men ikke desto mindre fuldstæn­digt fortryllende og nyskabende.

Den Sorte Skole og Copenhagen Phil urop­fører i februar 2016 andet kapitel af Den Sorte Skole og Karsten Fundals symfoni-trilogi. Et værk, der tager kunst­ne­risk afsæt i Den Sorte Skoles monumentale udgivelse, Lektion III fra 2013. Hvor den første koncert omfavnede det storladne, mættede og symfoniske udtryk, bevæger anden del sig dybt ned i mørket.

Projektet er blevet til i samarbejde med DR.

Den_sorte_skole_650x1000