Copenhagen Phil
17. december 2016 kl. 17:00
Københavns Domkirke
  • Dirigent / Ebbe Munk
  • Solist / Nina Bols Lundgren, sopran
  • Solist / Francine Vis, mezzosopran
  • Solist / Oliver Johnston, tenor
  • Solist / Jakob Vad, baryton
  • Solist / Københavns Drengekor

Bach / Juleoratorium I-III

Bachs Juleoratorium

Én af julens faste traditioner er Copenhagen Phils opførelser af Bachs Juleoratorium. Igen i år danner Københavns Domkirke ramme om fortællingen – med et hold unge, fremadstormende solister og Københavns Drengekor.

Julen er en travl tid for alle – også for en komponist som Johann Sebastian Bach i 1730erne. Han er ikke alene ansvarlig for al musik i Leipzigs kirker og undervisning på den tilknyttede skole, han skal også skrive ny musik til de mange helligdage. Og midt i en hverdag, som ville give de fleste stress i løbet af en enkelt uge, skriver Bach nogle af den vestlige civilisations største mes­ter­værker.

I Juleoratoriet er naturligvis fortællingen om jesusbarnets fødsel, hyrderne på marken og alle de kendte scener fra juleevangeliet i centrum. Bach fortæller historien med drama, inderlighed og eminent sans for at udnytte hele spektret af medvirkende. Fra intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester. Så glem gave­ind­køb, jule­stress og overspisning i nogle timer og følg i stedet med Copenhagen Phil og Københavns Drengekor til Bachs for­un­der­lige juleverden.