Copenhagen Phil
1. december 2016 kl. 19:00
Tivolis Koncertsal

1.-30. december 2016
Tivolis Koncertsal
 
Dirigent / Henrik Vagn Christensen

Nøddeknækkeren

Scenografien og kostumerne er lagt i hænderne på Hendes Majestæt Dronningen – trinene er koreograferet af Peter Bo Bendixen, og Copenhagen Phil er på plads i orkestergraven i Tivolis Koncertsal, når Tjajkovskijs udødelige Nøddeknækkeren igen giver garanti for, at julestemningen for alvor indfinder sig.

I Tivolis opsætning af Nøddeknækkeren danner Tivoli ramme om den unge Claras drømmeverden. Efter en begivenhedsrig juleaften med besøg af bl.a. H.C. Andersen, balletmester­ August ­Bournonville­ og­ Tivolis direktør ­Bernhard­ Olsen­ falder ­Clara­ i ­søvn.

Hun vågner i verdens bedste drømmeland: Tivoli. Gennem storm og snevejr kommer hun frem til et snedækket Tivoli, som på magisk vis forvandler sig til en sommer varm­ eventyrhave­ fuld­ af dans og musik anført af Tivoliikonerne Harlekin, ­Colum­bine og Pjerrot.

Tjajkovskijs­ musik fortæller et rigtigt eventyr­ for hele­ familien – og Tivolis Koncertsal­ forvandles til­ ren magi med imponerende piruetter, funklende stjerner og forførende eventyrstemning.