Copenhagen Phil
19. november 2016 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal

4’33 Phil:
Rachel Yatzkan / Ethnisica
Solist / Giovanni Punzi, klarinet
 
Schubert / Symfoni nr. 8, Den ufuldendte
Prokofiev / Violinkoncert nr. 2
Strauss / Don Juan
Strauss / Salomes Dans

Skride og stradivarius

Et af violinscenens store internationale nav­ne, Baiba Skride, vender tilbage til Copen­hagen Phil – denne gang som solist i Pro­ko­fievs charmerende anden Violin­kon­cert. Toshiyuki Kamioka står for første gang på podiet som chefdirigent for orkestret.

Den lettiske stjerneviolinist, Baiba Skride, spiller på en Stradivarius, som en anden berømt violinist, landsmanden Gideon Kre­mer, har lånt hende. Han ved, violinen er i de bedste hænder – for Baiba Skride kan det hele. Hør selv, når hun med sit smittende spil har hovedrollen i Prokofievs Violinkoncert nr. 2, der virtuost blander russisk folkemusik med spanske krydderier.

Schuberts mest kendte symfoni er samtidig den, han aldrig blev færdig med. Men de to satser af den 25-årige Schuberts ottende symfoni er til gengæld blandt det smukkeste, den produktive wiener skrev i sit korte liv.

Ingen behersker det store symfoniorkester som Richard Strauss. Denne aften ga­ran­te­rer han orkester­op­vis­ning af før­ste klas­se – bå­de i sit sym­fo­ni­ske bud på Don Juan my­ten og på den be­ryg­te­de strip­tease-scene fra ope­ra­en Salome. Her bliv­er Salomes per­ver­sion­er for me­get for sted­far­en, der be­or­drer sine sol­dat­er at knu­se hen­de un­der deres tun­ge skjol­de. Ri­chard Strauss er på ab­so­lut hjem­me­ba­ne i sin mu­si­kal­ske ud­pens­ling af en teen­age­pi­ge uden for ræk­ke­vid­de.

Koncerten indledes med 4’33 Phil – orkestrets minikoncertformat, hvor publikum kommer helt tæt på orkestrets musikere, når seks komponister dedikerer et værk til hver sin musiker ved seks forskellige koncerter i løbet af året. Denne eftermiddag uropfører klarinettist Giovanni Punzi værket Ethnisica af Rachel Yatzkan.

Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engel­brecht kl. 15:15 på scenen.