Copenhagen Phil
12. november 2016 kl. 19:30
DGI Huset Vordingborg

Dirigent / Manlio Benzi
 
Rossini / La Cenerentola, Askepot

Den Jyske Opera - Askepot

Den Jyske Opera byder på Rossini af bedste aftapning – operaudgaven af en historie, man normalt forbinder med Walt Disney. Men faktisk går historien tilbage til Kina i det 9. århundrede. Og den var perfekt for unge Rossini.

Rossini­ var ­i ­20erne, ­da ­han­ skrev­ operaen, men var allerede én af de mest efterspurgte operakomponister i Italien. Hans liv var en endeløs rejse fra operahus til operahus. Hver gang var arbejdsforholdene de samme – knap tid til at komponere, indstudere eller iscenesætte et nyt værk, men til­ gengæld masser af interne intriger på teatret, pro­blem­er med censorerne og almindeligt kaos i prøveperioden.

Askepot ­blev­ skrevet,­ indstuderet og isce­ne­sat på­ under en måned. Ikke en personlig rekord for Rossini,­ men tæt på. Premieren var i Pavens by Rom, og cen­sor­er­ne var strenge. Der måtte luges­ ud i de værste overnaturlige elementer som trylle­græskar, talende katte og mus samt diverse feer – også glasskoen blev fjernet. En nøgen kvindefod og ankel var bestemt ikke ac­ceptable i et teater i­ pavestaterne.

Oplev ­Den ­Jyske ­Operas ­bud ­på historien med et internationalt sangerhold, Co­pen­hagen Phil i orkestergraven­ og dirigent Manlio Benzi i spidsen­ for det hele.