Copenhagen Phil
28. oktober 2016 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Kwamé Ryan
  • Solist / Kirstine Schneider, prismodtager

Esa-Pekka Salonen / Violinkoncert
Ravel / Daphnis og Chloé
 
Uddeling af Copenhagen Phils
Udviklingsfonds Pris
 
Fælleskoncert med
Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Daphnis og Chloé

Hele den store orkesterpalet er i brug, når Ravel maler sarte farver, fine natur­stem­ning­er – og lader tonemaleriet kulminere i vild ekstase i sit største værk for orkester.

Ravel kaldte selv Daphnis og Chloé for en ’koreografisk symfoni’. Her udfolder han al sin viden om symfoniorkestret i stærkeste opstilling og kaster det ud i en verden be­folk­et af nymfer og guder – med det unge elskende par Daphnis og Chloé i centrum. På scenen går Copenhagen Phil igen sammen med studerende fra Det Kgl. Danske Musik­kon­ser­va­to­ri­um i et samarbejdsprojekt og giver dermed den næste generation af mu­si­ke­re mulighed for at arbejde på fuldt pro­fes­sio­nelt ni­ve­au med ét af or­kes­ter­ver­den­ens helt store mester­værker. Og det unge danske talent, Kirstine Schneider, modtager orkes­trets Ud­vik­lings­fonds Pris og op­træd­er som solist i Esa-Pekka Salonens Violinkoncert.

Finske Salonen er bedst kendt som en dirigent i den absolutte verdenselite, men har for længst også slået sit navn fast som komponist – bl.a. med sin Violinkoncert fra 2009 skrevet som afsked til Los Angeles Filharmonikerne, hvor Salonen var chef­diri­gent i 17 år. Ikke tilfældigt, at sidste sats har overskriften ’Adieu’.

Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engel­brecht kl. 18:45 på scenen.

Kirstine Schneider Pressefoto 3456×5184