Copenhagen Phil
30. januar 2016 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Lawrence Foster
  • Solist / Johan Reuter, baryton
  • Solist / Knud Romer, introduktion

Brahms / Variationer over et tema af Haydn
Mahler / Kindertotenlieder
Haydn / Symfoni nr. 94, NB. programændring

Tag med til Wien 1

Copenhagen Phil tager sammen med æres-gæstedirigent Lawrence Foster på en rejse til musikkens hovedstad. Tre koncerter med udgangspunkt i Mozarts, Haydns, Beet­ho­vens, Schuberts, Brahms’, Mahlers, Strauss’, Alban Bergs og Arnold Schönbergs by. Knud Romer præsenterer fra scenen. Tag med til Wien!

Både Brahms, Mahler og Haydn boede i pe­ri­od­er i Wien – og fik nogle af deres største succesoplevelser dér. Den fremragende baryton Johan Reuter synger i denne sæson igen på The Met i New York og mod­tog i ju­ni 2015 en Reu­mert som År­ets Sang­er. Denne efter­mid­dag i København er han solist i Mahlers hjer­teskærende sangcyklus om alle for­æl­dres mareridt – at miste deres børn.

Ved alle tre Wienerkoncerter indleder Knud Romer fra scenen. Knud Romer kan opleves som kulturanmelder i bl.a. ”Smags­dom­mer­ne” på DR2 og Kulturen på News samt som vært i det kulturkritiske ”RomerRiget” på Radio24syv. Han er forfatter, kommentator og debattør – han kan tale om alt og ved stort set alt om alt. Også om Wienermusik.

Johan Reuter Foto: Miklos_Szabo 404 KB