Copenhagen Phil
15. januar 2016 kl. 17:00
Teater Republique
  • Dirigent / Stefan Asbury

Stravinskij / Ildfuglen

Stravinskijs Ildfuglen

Stravinskijs 100 år gamle orkestergenistreg Ildfuglen genfortolkes nu for første gang i et stort samarbejde mellem Dansk Danseteater, Copenhagen Phil og Teater Republique – i en helt ny iscenesættelse, hvor trin, orkester og scenebilleder går hånd i hånd.

Premieren på Ildfuglen i Paris anno 1910 var begyndelsen på et spirende samarbejde mellem Igor Stravinskij og Sergej Djagilevs indflydelsesrige balletkompagni og ’power­hus’, Ballets Russes. De forstod at kombi­ne­re musik, koreografi og historiefortælling på radikal ny vis, der påvirkede hele måden at skabe scenekunst på. Og netop i forlæng­el­se af deres samarbejdsånd vil det kunstne­ri­ske trekløver Tim Rushton, Uffe Savery og Martin Tulinius genfortolke historien med udgangspunkt i musikkens kompleksitet og ved brug af foranderlige og visuelt stimu­le­ren­de videoprojektioner.

 

Tak til / Knud Høj­gaards Fond, A.P. Møl­ler & Hu­strus fond, Au­gu­sti­nus Fon­den, Bec­kett Fon­den, Wil­helm Han­sen Fon­den, Aage & Jo­han­ne Louis-Han­sens Fond, Dron­ning Mar­gre­the & Prins Hen­riks Fond, Bi­ku­ben­fon­den.

Ildfuglen signaturfoto Pressefoto 107 KB