Copenhagen Phil
17. april 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / André de Ridder
  • Solist / Lars Mikkelsen
  • Solist / Barbara Hanningan, sopran

Tjajkovskij / Hamlet – med Shakespeares monologer
Hans Abrahamsen / Let Me Tell You

Shakespeare og Hamlet

’At være eller ikke at være’ – det er spørgs­målet denne aften, når Lars Mikkelsen præsenterer Shakespeare monologer ved scenekanten foran Copenhagen Phil.

Den eminente sopran, Barbara Hannigan, gæster også orkestret. Hun synger Hans Abrahamsens nye værk Let Me Tell You, som er skrevet til hende. At vi har fået lov til at præsentere værket for første gang i Dan­mark, er noget af et scoop – og så med Hannigan som solist! Om uropførelsen af Let Me Tell You skrev den tyske presse: “Det blev en triumf. Med så uforbeholden begejstring hylder det philharmoniske publikum sjældent et stykke ny musik. Men her talte både musik og tekst umiddelbart til lytterne.” Teksten til sangene er Ophelias ord i Hamlet sat sammen på ny af forfatteren Paul Griffiths.

Tjajkovskij skrev flere værker, inspireret af den berømte englænders tekster, fantasi-ouverturerne Romeo og Julie, Stormen og Hamlet. Musikken til skuespillet Hamlet indeholder bl.a. stof fra ouverturen, men er skrevet nogle år senere.

Der er gratis koncertintroduktion kl. 18:45 ved Henrik Engelbrecht.