Copenhagen Phil
27. marts 2015 kl. 19:30
Københavns Domkirke
  • Dirigent / Giancarlo Andretta
  • Solist / Francine Vis, mezzosopran
  • Solist / Monica Groop, alt
  • Solist / Mika Kares, bas
  • Solist / Simone Alberghini, baryton
  • Solist / Københavns Drengekor
  • Administration / Peter Lodahl

DONIZETTIS REQUIEM

Donizetti skrev omkring 75 operaer 16 symfonier, 20 strygekvartetter, næsten 200 sange, kirkemusik og store mængder af kammermusik. Vi husker ham i dag for operaerne, og vi opfører de samme værker igen og igen.

Han kan lave melodier som ingen andre – og har vel kun én konkurrent: Den forfinede operamester Bellini, som døde alt for ung. Det skulle højtideligholdes med en timelang dødsmesse, og til at skrive den var ingen bedre egnet end Donizetti. Hvad der gik galt, ved vi ikke, men opført blev den først mange år senere.

Det er et pragtværk i familie med Verdis legendariske dødsmesse. Fem solister, en række instrumentalsolister og et stort kor. Sjælden musik i vores klima, men nu er chancen her. Og så har vi en ægte maestro, Giancarlo Andretta, til at styre tonerne både i himmel og helvede.