Copenhagen Phil
12. februar 2015 kl. 19:30
Erikstruphallen, Store Heddinge
  • Æres-gæstedirigent / Lan Shui
  • Solist / Günter Haumer, baryton

Adès / Danse fra Powder her Face
Williams / Songs of Travel
Elgar / Enigma Variationer

SANGE, DANSE OG VARIATIONER

Thomas Adès’ Powder her face vakte en del opstandelse tilbage i 1995. Historien bygger på sladder og rygter i forbindelsen med hertuginden af Argylls meget omtalte skilsmisse i 1963. Operaen var en succes, men flere engelske radiostationer nægtede at transmittere den. En anmelder skrev: ”Selv nu, hvor Storbritannien oversvømmes af pragtfulde unge komponister, kan jeg ikke komme i tanker om hvem, der ville være i stand til at konkurrere med Adés. Han er den mest ekstravagant begavede af dem alle sammen.”

Vaughan Williams grundlagde en national stil med udgangspunkt i de britiske traditioner. Han var inspireret af engelsk renæssance­musik og samlede mere end 800 folkesange!

Edward Elgars variationer for orkester kaldes gåde-variationerne: Enigma-variationerne. De var færdige i 1899: 14 variationer på jagt efter et skjult tema, som ikke skal spilles, men som giver energi og liv til et af de bedste stykker romantisk musik, nogen englænder har skrevet. Elgar tilegnede det ”De af mine venner, som er portrætterede i det.” Det er indspillet mere end 70 gange, og indtil videre har ingen løst den indbyggede gåde om det skjulte tema.

Ved koncerten i København er der gratis koncertintroduktion kl. 18:45 v. Tivolis Musikchef Henrik Engelbrecht.

Lan Shui Foto: Anne Mie Dreves 1,5 MB