Copenhagen Phil
18. december 2015 kl. 19:30
Københavns Domkirke
  • Dirigent / Andreas Spering
  • Solist / Hannah Morrison, sopran
  • Solist / Sophie Harmsen, mezzo
  • Solist / Bernhard Berchtold, tenor
  • Solist / Thomas E. Bauer, bas
  • Solist / Københavns Drengekor

Bach / Juleoratorium

Juleoratoriet

Ingen jul uden Juleoratoriet. Julen er sy­no­nym med traditioner, og Copenhagen Phil byder igen i år sammen med Københavns Drengekor på domkirkekoncerter med Bachs festlige Juleoratorium.

Det skete i de dage… Historien om jesus­barn­ets fødsel, om hyrderne på marken og alle de kendte scener fra juleevangeliet. Alt det sætter Johann Sebastian Bach i musik og opfører ved gudstjenester omkring jul og nytår 1734-35 i to iskolde kirker i Leipzig. Og musikerne må pænt vente, indtil det er deres tur til at levere varen under de timelange gudstjenester, der kun i få tilfælde kan holde kirke- gængerne vågne.

Julen er en travl tid for en mand som Bach, der er ansvarlig ikke blot for al musik i kir­ker­ne i byen, men også for under­vis­ning­en på den tilknyttede skole, for sine lærlinges uddannelse og for sin ganske omfattende familie. Stress var ikke noget, man talte om i 1700-tallet. Alligevel skriver Bach noget af sin allerbedste musik for solister, kor og orkester midt i den kaotiske hverdag op til jul. I år står tyske Andreas Spering i spidsen for vores traditionsrige opførelser. Han er specialist i netop musik fra Bachs tid og har en omfattende karriere som både opera- og koncertdirigent. Der er lagt op til den helt rigtige juleoptakt i domkirkerne.