Copenhagen Phil
30. oktober 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Solist / Jon Gjesme, violin

Ravel / Ma Mère l’Oye (Min Gåsemor)
Ravel / Tzigane
Rimskij-Korsakov / Sheherazade

1001 nats Sheherazade

På en liste over den klassiske musikhistories allerbedste værker hører vel nok aftenens tre musikalske perler af Ravel og Rimskij-Kor­sa­kov. Og Sheherazade er ikke til at komme uden om som et symfonisk overflød­ig­heds­horn af skøn orkesterklang.

Der er store musikalske eventyr på pro­gram­met, når japanske Toshiyuki Kamioka vender tilbage til orkestret – en dirigent, der har en helt særlig stjerne hos musikerne i Copen­hagen Phil.

Det dufter af Orientens mystik og sigøj­ner­ro­man­tik, når Ravel og Rimskij-Korsakov tager os med på det flyvende tæppe og lader deres eminente sans for symfoniorkestrets mest fantastiske klange bringe os direkte til både skønheden, udyrets og 1001 nats verden – og orkestrets egen koncertmester, Jon Gjesme, der er solist i Ravels forførende Tzigane. Det er bare at lukke øjnene og drøm­me sig væk.

Gratis koncertintroduktion kl. 18:45 på sce­nen ved Hen­rik Engelbrecht.