Copenhagen Phil
22. oktober 2015 kl. 19:30
Royal Stage, Hillerød
  • Dirigent / Martin André

Mascagni / L’amico Fritz

Den Jyske Opera

L’amico Fritz

Kærlighed og ægteskab er kun noget for fjolser. Så simpelt kan det siges. I hvert fald ifølge hovedpersonen i Mascagnis opera med noget af den smukkeste musik, der er skrevet i italien i de sidste år af 1800-tallet.

Du kender ikke operaen i forvejen? Ikke så mærkeligt, for det er første gang, den bliver spillet i Danmark, når Den Jyske Opera nu sætter den op i den britiske instruktør Michael Barker Cavens opsætning og tra­di­tionen tro med Copenhagen Phil i orke­ster­graven ved opførelserne på Sjælland. Til gengæld er Mascagnis mest kendte opera, Cavalleria Rusticana, et virkelig hit – og hvis du f.eks. holder af det skønne intermezzo fra dén opera, så er det en god idé at give hans opera om vennen Fritz en chance.

Mascagni skrev L’amico Fritz i 1891 året efter den enorme succes med Cavalleria Ru­sti­ca­na, og selvom han senere komponerede hele 13 operaer mere, fik han aldrig den samme succes som med sine to første operaer. Senere gled L’amico Fritz ud af opera­hus­e­nes repertoire, men heldigvis finder man somme tider glemte værker frem igen og opdager det uretfærdige i, at de har samlet støv på hylderne.