Copenhagen Phil
31. januar 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Lawrence Foster
  • Solist / Marianna Shirinyan, klaver
  • Solist / Copenhagen String Quartet

Schumann / Strygekvartet opus 41 nr. 1
Chopin / Klaverkoncert nr. 2
Schumann / Symfoni nr. 4

SCHUMANN FESTIVAL 4

Orkestrets nyudnævnte æres-gæstedirigent, Lawrence Foster, står i spidsen for Copen­­hagen Phils spændende Schumann festival: Fire koncerter – fire symfonier. Hver symfoni kombinerer vi med et kammermusikværk spillet af medlemmer af orkestret og med en klaverkoncert – i aften med forrygende Marianna Shirinyan ved klaveret.

Symfoni nr. 4 i d-mol, der er både den første (påbegyndt allerede i 1841), den sidste (revi­­de­­ret i 1851) og den mest kendte. Schumann kaldte den Symfoni i én sats, og den rækker med satsernes indre sammenhæng frem mod Brahms og Dvorak.

Chopin skrev f-mol koncerten næsten sam­­tid­­ig med – ja faktisk inden – e-mol koncert­­en. De er begge berømte for de smukke midtersatser, men det er nok romancen i f-mol koncerten, der er den mest kendte.

Der er gratis koncertintroduktion kl. 18:45 v. Tivolis Musikchef Henrik Engelbrecht.

Marianna Shirinyan Foto: Nikolaj Lund 5,7 MB