Copenhagen Phil
28. januar 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Lawrence Foster
  • Solist / Marianna Shirinyan, klaver

Kammermusikere fra Copenhagen Phil
 
Stravinskij / Blæseroktet
Chopin / Klaverkoncert nr. 1
Schumann / Symfoni nr. 3

SCHUMANN FESTIVAL 3

Orkestrets nyudnævnte æres-gæstedirigent, Lawrence Foster, står i spidsen for Copen­hagen Phils spændende Schumann festival: Fire koncerter – fire symfonier. Hver symfoni kombinerer vi med et kammermusikværk spillet af medlemmer af orkestret og med en klaverkoncert – i aften med forrygende Marianna Shirinyan ved klaveret.

Den Rhinske, tredje symfoni i Es-dur hed først Beskrivelse af livet ved Rhinen, floden, Schu­mann allerede havde beskrevet i Dich­ter­liebe: Im Rhein, im heiligen Strome. Det er imidlertid ikke det storladne landskab, men storladne følelser, der er symfoniens indhold.

Chopins Klaverkoncert nr. 1 skrev kom­po­nist­en til sig selv, inden han skulle på sin første store udlandsturné. Den gjorde ham verdens­be­rømt i Warszawa, men få år senere syntes man i Paris, hvor han da havde bosat sig, at koncerten var gammeldags.

Der er gratis koncertintroduktion kl. 18:45 v. Tivolis Musikchef Henrik Engelbrecht.