Copenhagen Phil
24. januar 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Lawrence Foster
  • Solist / Nareh Arghamanyan, klaver

Kammermusikere fra Copenhagen Phil
 
Mozart / Blæseroktet c-mol
Liszt / Klaverkoncert nr. 2
Schumann / Symfoni nr. 2

SCHUMANN FESTIVAL 2

Orkestrets nyudnævnte æres-gæstedirigent, Lawrence Foster, står i spidsen for Copen­hagen Phils spændende Schumann festival: Fire koncerter – fire symfonier. Hver symfoni kombinerer vi med et kammermusikværk spillet af medlemmer af orkestret og med en klaverkoncert – i aften med armenskfødte Narah Arghamanyan ved tangenterne.

Man kan ikke høre på den lyse, solrige anden symfoni, der folder sig ud af et trompetmotiv, at den er skrevet kort efter en af komponi­stens mørke perioder, hvor han helt havde opgivet at skrive musik, og hvor bare det at lytte til musik skar som knive i hans nerve­system.

Liszt kaldte sin anden klaverkoncert Concer­to Symphonique, men mente senere, at den var mere Concerto end Symphonique. Koncerten er lige som nr. 1 i fire satser, og her videreudvikler Liszt sin ”metamorfose­teknik”: Alle temaer udspringer fra én melodisk kilde.

Der er gratis koncertintroduktion kl. 18:45 v. Tivolis Musikchef Henrik Engelbrecht.

Nareh Arghamanyan Foto: Julia Wesely 1 MB