Copenhagen Phil
21. januar 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Lawrence Foster
  • Solist / Nareh Arghamanyan, klaver
  • Solist / Nightingale String Quartet

Rued Langgaard / Strygekvartet nr. 6
Liszt / Klaverkoncert nr. 1
Schumann / Symfoni nr. 1

SCHUMANN FESTIVAL 1

Orkestrets nyudnævnte æres-gæstedirigent, Lawrence Foster, står i spidsen for Copen­hagen Phils spændende Schumann festival: Fire koncerter – fire symfonier. Hver symfoni kombinerer vi med et kammermusikværk spillet af medlemmer af orkestret og med en klaverkoncert – i aften med armenskfødte Narah Arghamanyan ved tangenterne.

Forårssymfonien, Schumanns 1. Symfoni i B-dur, er den med den majestætiske åbning, der varsler den nye årstids indtog. Oprinde­ligt havde Schumann givet hver sats poeti­ske navne, men han mente alligevel, at musikken ikke behøvede hjælpemidler, endsige et program, som det Berlioz havde givet sin Symphonie Fantastique, for at kunne kommunikere.

Liszts Klaverkoncert nr. 1 i Es-dur arbejdede komponisten på i perioder i mere end 20 år. Den blev uropført med Hector Berlioz som dirigent, og på programmet var også Symphonie Fantastique.

Der er gratis koncertintroduktion kl. 18:45 v. Tivolis Musikchef Henrik Engelbrecht.

Nareh Arghamanyan Foto: Julia Wesely 1 MB