Copenhagen Phil
12. januar 2015 kl. 19:30
Borup Idræts- og Kulturcenter
  • Dirigent / Per-Otto Johansson
  • Solist / Body Rhythm Factory

Musik bl.a. /
Lumbye / Champagnegaloppen
Rossini / Wilhelm Tell Ouverturen
Sibelius / Valse Trieste
Arturo Márquez / Danzon nr. 2
Verdi / Skæbnens magt
“Absolute Copenhagen Phil”
Musik af Body Rhythm Factory

NYTÅRSKONCERT

I starten af januar 2015 byder Copenhagen Phil det nye år velkommen på den mest festlige måde med de traditionsrige nytårs­kon­certer. Sammen med rytme- og danse­grup­pen Body Rhythm Factory åbner or­ke­strets 70 musikere for en musikalsk godte­pose af boblende rytmer, store klassiske hits, humor og alvor. Musikken er bl.a. Rossinis “Wilhelm Tell Ouverture”, Sibelius’ “Valse Trieste”, Arturo Márquez’ tangoinspirerede “Danzon nr. 2” – og selvfølgelig Lumbyes “Champagnegaloppen”.

Body Rhythm Factory tager publikum med på en usædvanlig musikalsk rejse, der taler til alle sanser – og skaber musikken i mødet mellem percussion kompositioner, me­lo­di­ske temaer, stramme koreografier, fri im­pro­vi­sa­tion, lyd­kol­lager, visuelle effekter og masser af humor og alvor. Hele herligheden tilsættes kulør, når Copenhagen Phil traditionen tro spiller medleyet ”Absolute Copenhagen Phil” med smags­prøver på klassiske hits fra kom­men­de koncerter – et medley, hvor orkestrets musikere selv har været i gang med saksen og klippet noder fra hinanden for igen at sætte dem sammen til et aldrig før hørt potpourri.

Nytårskoncertens dirigent er i år svenske Per-Otto Johansson, der med stor erfaring svinger dirigentstokken foran de mange musi­kere. Johansson har dirigeret flere store opera­produk­tion­er bl.a. ”La Bohème”, ”Rosenkavaleren”, ”Tosca” og ”Figaros Bryllup”.