Copenhagen Phil
2. maj 2014 kl. 19:30
Store Vega
  • Dirigent / André de Ridder

Solist / Wildbirds & Peacedrums
Scenografi og installation / Elisabeth Kiss og Morten Bencke
Lounge / DJ Rosa Lux
Komponist / Benjamin de Murashkin

60 minutes of Wildbirds & Peacedrums

I november erobrede Copenhagen Phil og Max Richter store VEGA med den anmelderroste 60 Minutes of Vivaldi Recomposed koncert. Til maj genoptager vi og VEGA samarbejdet og inviterer til 60 minutes of Wildbirds & Peacedrums i unikke installatoriske rammer skabt af kunstneren Elisabeth Kiss og Morten Bencke.

Denne gang er det den svenske duo, Wildbirds & Peacedrums, der står ved scenekanten foran Copenhagen Phil i store VEGA. Wildbirds & Peacedrums er en uklassificérbar blanding af Mariam Wallentins alsidige vokal og Andreas Werliins utallige percussion-instrumenter. Duoen udgav sit første officielle album Hardcore i 2007 og har siden turneret det meste af verden.

Med det til tider voldsomme udtryk forsøger duoen at indfange de rene ekstatiske følelser i musikken, og det er ubegribeligt, hvad de to kan få ud af én enkelt vokal akkompagneret af percussion.

Spektakulær scenografi og DJ Rosa Lux

De to kunstnere Elisabeth Kiss og Morten Bencke udsmykker VEGA med installationer skabt til Wildbirds & Peacedrums musik. Værkerne kommer til at bevæge sig fra scenen og hele vejen ud i foyerområdet.

Efter koncerten vil DJ Rosa Lux samle op på aftenen og forkæle publikum med de nyeste beats i foyeren, hvor baren er åben. Rosa Lux har gennem flere år – med sin helt egen blanding af tech og house – været én af de hotteste DJs i København og en fast del af byens kulturliv, blandt andet som del af kunstnerkollektiv DUNST og som kurator for den elektroniske festival Strøm på 3. år.

Rosa Lux er netop nu i gang med et remix projekt, hvor hun bearbejder sine danske yndlings “vintage” kunstnere (Materiale fra før 1990) samt nye bands og solister. Projektet hedder SUPERHEROES og er en serie af singler, hvor a-siden er dedikeret til Oldskool og b-siden til Newskool. Planen er, at udsende en single hver måned og samle alle remixene op på et album, når den sidste og 6. udgivelse kommer i maj.

Læs 60 minutes-koncert avisen

60minutes_logo

Få en smagsprøve på vores 60 minutes koncerter, mens du venter: