Copenhagen Phil
8. marts 2014 kl. 16:00
Grønnemose Skoles Festsal
  • 1. Gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali

Værk med modtageren af Gladsaxe Musikpris 2014
Stravinskij / Feens Kys
Tjajkovskij / Svanesøen (uddrag)
 

Russisk drama

Feens Kys komponeret i 1928, revideret 25 år efter. Skrevet i spændende rytmiske forløb, men det er jo også balletmusik af Stravinskij. Det handler om varme og kulde og kompli­ce­ret kærlighed i Alperne, men det er noget, vi kender til her i landet. Historien hedder egentlig Isjomfruen og er skrevet af H.C. Andersen.

Tjajkovskijs balletter er dramatiske, men al­drig nødskrig som symfonierne. Det er barn­dom­mens eventyrbog, som bliver lukket forsigtigt i: Det var jo bare en historie, men sikke en historie! Dansefortælling, det er klart, men også orkestermaleri og lyksalige melodier. Svanesøen er en drøm både for os, der lytter, og for dem som spiller.

Til koncerten uddeles Gladsaxe Musikpris 2014, og koncerten starter med et værk med prismodtageren.