Copenhagen Phil
13. marts 2014 kl. 19:30
Hårlevhallen
  • 1. Gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali
  • Solist / Mathias Reumert, slagtøj

Tan Dun / The Tears of Nature
Tjajkovskij / Symfoni nr. 4

Ris-planteren der vandt en Oscar

Mathias Reumert er alle vegne. Han spiller slagtøj med vor tids førende ensembler for ny musik. Han laver teatermusik, dukker op som solist og optræder både ved festivaler og fod­boldkampe. Han har vundet adskillige priser, og efter studier i Europa og USA underviser han nu selv næste generation af musikere. Hos os skal han spille en ny koncert af Tan Dun – kinesisk musiks store helt. Tan Dun plantede ris i to år under kulturrevolutionen og bosatte sig efter studier i Beijing og New York på Manhattan. Han tager gerne afstik­ke­re til Holland og England. Tan Dun mener, at der er en kulturel forbindelse mellem kinesisk kampsport og musikudøvelse, og han er ban­ge for, at den slags forbindelser forsvinder i Kinas hurtige march mod materiel velstand. Han er en af de få klassiske komponister, som tilmed har modtaget en Oscar for sin filmmusik.

Hvis filmmediet var lidt ældre, ville Tjajkovskij sandsynligvis også have fået tilbud fra film­selskaberne. Hans 4. symfoni afslutter kon­cert­en med de mest billedskabende toner, man kan ønske sig.