Copenhagen Phil
22. november 2014 kl. 19:30
Det Kgl. Teater - Gamle Scene
  • Dirigent / Michael Balke

Puccini / La Bohème

LA BOHÈME - med den Jyske Opera

La Bohème er et pletskud om unge men­ne­sker, hvis uskyldige flirt pludselig bliver alvor. Operaens flimrende og veloplagte musik er egentlig ikke så tragisk. Men historien rammer, fordi den bliver båret frem af de pragtfulde melodier, der har været folkeeje siden år 1900.

Puccini maler en julefest på Montmartre med legende børn, middagsgæster og et helt militærorkester, og han lader frosten glide helt ned i orkestergraven, når vi venter ved byporten.

Den oprindelige novelle om den hostende Mimi var en barsk historie om en prostitueret blandt udstødte i Paris. Puccini ved noget om ubærlige tab og om det enkelte menneskes ansvar. Han forærer os et gribende portræt af vores forsvundne ungdom.