Copenhagen Phil
25. oktober 2014 kl. 19:00
Konserthuset, Kristianstad
  • 1. Gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali
  • Solist / Claes Bang, skuespiller
  • Solist / Jacob Weble, skuespiller
  • Solist / Ana Sendas, danser
  • Solist / Kasper Sejersen, instruktør

Stravinskij / Historien om en soldat
Dvorak / Symfoni nr. 8
 
Koncerten er en del af Øresundsfestivalen Music Around

HISTORIEN OM EN SOLDAT

Copenhagen Phils purunge, energiske og fantastisk talent­fulde 1. gæstedirigent, Santtu-Matias Rouvali, står atter i spidsen for orkestret i en forrygende koncert. Og setuppet er stort – 70 musikere, to skue­spil­lere, en fabelagtig danser og en instruktør danner bl.a. rammen for Stra­vin­skijs finurlige, Historien om en soldat.

Da magasinet ‘Time’ skulle gøre status, blev Stravinskij nævnt blandt de 100 mest ind­flyd­elsesrige personer i det 20. århundrede. Han var det hele og ofte på én gang: Verdens­mand, russer, familiefar og Don Juan. Han elskede sit hjem, uanset om det lå i New York, Zürich, Paris, London eller Venedig.

Han blev en del af det kunstneriske jetset i Paris, hvor han levede et frit og muntert liv. Under første verdenskrig flyttede han til Schweiz, hvor han blandt meget andet skrev den lille eventyrforestilling Historien om en soldat for kammerensemble, dansere og skuespillere. Det blev starten på hans nye stil, hvor han brugte klassikkens styresystem på nutidens klange.