Copenhagen Phil
28. april 2013 kl. 20:00
Østre Gasværk
  • 1. Gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali

Stravinskij / Le Sacre du Printemps

Sacre 100 år

Der er råben og skrigen. Slåskampe og revo­lutionære kampråb. Politiet må tilkaldes, men in­tet kan stoppe den ophidsede folke­mængde. Året er 1913, byen er Paris, stedet er Théâtre des Champ-Élysées, og årsagen til oprøret er premieren på Stravinskijs ballet Le Sacre du Printemps. Publikum forventede at se en klassisk ballet, men i stedet var de vidner til en temmelig mærke­lig forestilling, som forargede nogle og fascinerede andre.

Nu, 100 år efter, opfører vi balletten i et pro­jekt, der foruden Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil og Dansk Danseteater også involverer Dansehallerne. Det er Østre Gasværk, der åbner dørene til forestillingen, der kort og godt hedder Sacre. Navnet dækker over en Sacre Street (en parafrase over Stravinskijs musik, hvor sampling og live­musik blandes) samt en ny­opsætning af Le Sacre du Printemps i Tim Rushtons koreografi.

Foruden Dansk Danseteaters faste dansere medvirker 200 skoleelever fra hele Sjælland samt Dansk Danseteaters 12 internationale dansere. I begge dele af forestillingen spiller orkestret med Østre Gasværk som rå kulisse. Forud er gået et intenst forløb med de 200 børn, der har komponeret og koreograferet deres egen Sacre. Børnenes værker er på forskellige måder en del af forlægget for den færdige forestilling. Det bliver en fascineren­de og revolutionerende forestilling, der fejrer et sta­digt ungt værk: En manife­stering af, at kunst og kultur er for alle – alle aldre og til alle tider.

Se forestillingens trailer