Copenhagen Phil
18. april 2013 kl. 19:30
Roskilde Kongrescenter
  • Dirigent / Cristian Mandeal

Mahler / Symfoni nr. 6

Mahlers 6.

Kan kunstnere se ind i fremtiden? Så kan Mahlers 6. symfoni opfattes som en musi­kalsk profeti. Hans kone fortalte senere, at det var deres lykkeligste sommer, men han brugte den på at skrive en af sine mørkeste, mest tragiske og personlige symfonier. I en af satserne hører man små børn lege, men de pludrende barne­stemmer bliver sørg­modige, inden de forsvind­er som en hvisk­en. I sidste sats bliver helten angrebet af tre kolossale hammerslag, det tredje fælder ham, som man fælder et træ.

Profeti eller ej: Symfonien blev spillet første gang i 1906. Året efter døde Mahlers ældste dat­ter, han mistede sin dirigentstilling ved Wiener­ operaen, og en lægeundersøgelse viste, at hans hjerte var så dårligt, at man måtte betegne situationen som livstruende.

Koncerten er en fællesproduktion med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Læs koncertprogram