Copenhagen Phil
5. marts 2013 kl. 19:30
Det Kgl. Teater - Gamle Scene
  • Dirigent / Giordano Bellincampi

Puccini / Tosca

Den Jyske Opera

Tosca er blandt verdens bedste operaer. Hand­lingen foregår i Rom, hvor en oprørsk maler og en selvoptaget sangerinde nærmest ved et tilfælde bliver hvirvlet ind i et net af storpolitik, magtkampe og løgne. Undervejs opdager de, at deres kærlighed vokser minut for minut, men det hjælper ikke. Deres fjende er den sadistiske baron Scarpia, et af operahistoriens virkeligt dumme svin. Napoleons armé når aldrig frem, og ved forestillingens slutning er samtlige hovedpersoner døde.

Puccini maler sine dra­matiske scener med onde, kulsorte akkorder, men han forærer også sit publi­kum romerske stemnings­billeder, arier og duetter, som blomstrer af skønhed og lidenskab. Dirigenten Giordano Bellincampi (født i Rom) ved, hvad denne musik kan. Så tag bare lommetørklædet med, det kan blive nyttigt.