Copenhagen Phil
16. marts 2013 kl. 16:00
Gladsaxe Gymnasiums Teatersal
  • Dirigent / Christian Kluxen
  • Solist / Christian Schmiedescamp, konferencier

Horneman / Gurre Suite
Benjamin de Murashkin / Basunkoncert, Cosmic Dancer (uropførelse)
Sibelius / 5. symfoni

Det rene nordlys

Der er mange, som vil være dirigent, og der er mange, som ikke bliver det. Christian Kluxen blev dirigent. Han har lige fra begyndelsen forstået, at faget kun læres ved at udøve det. Christian havde prøvet ikke så lidt og stod med flere erfaringer end mange jævnald­rende. Konservatorie­uddannet, privatunder­visning, mesterklasser, det skal også til. Men Christian har mere end teori i hovedet. Han kender som musiker orkestret indefra, han ved præcis, hvad han vil – han har karisma og evnen til at overbevise. Den unge mand er nu udnævnt til assisterende dirigent for Det Kgl. Skotske National­orkester, hvor han står for en lang række koncerter. Nu står dørene åbne hos Den Westfalske Filharmoni, hos symfoni­orkestret i Kristiansand, flere store opera­huse og natur­ligvis hos os, hvor han skal lede orkestret i klangfuld nordisk orkester­musik.

Orkestret spillede den unge komponist, Murashkins, værk Logos ved komponist­workshoppen i 2011. Værket blevet særdeles vel modtaget af både publikum og musikere. Denne gang gælder det hans basunkoncert, Cosmic Dancer, der fremføres af orkestrets solobasunist Christian Schmiedescamp.

Ved koncerten uddeles Gladsaxes Musikpris 2013.