Copenhagen Phil
8. februar 2013 kl. 19:30
Galaksen, Værløse
  • Dirigent / André de Ridder
  • Solist / Uri Caine, klaver

Beethoven – Caine / Diabelli Variationer
Michael Gordon / Rewriting Beethoven’s 7th Symphony
 
Support / Cellogruppen spiller jazzede toner af Gershwin
Lounge / DJ Skov jazz’er

60 minutes of Beethoven in New York

Den store New York’er pianist Uri Caine fyrer op for de jazzede toner sammen med Copenhagen Phil! Temaet er en af alle tiders største komponister: Beethoven – denne aften tilsat jazz.

Koncerten præsenterer komponister fra byernes by, der har omskrevet Beethovens berømte værker. Vi møder bl.a. en af ho­vedpersonerne på New Yorks jazzscene, Uri Caine, både som pianist og komponist. Caines version af Beethovens Diabelli Vari­ationer er arrangeret som en slags hybrid mellem en klaverkon­cert og en anden, gen­opdaget Beethoven­symfoni – en jazzet variation af variationen. Det klinger som et fuldt gyldigt, næsten helt nyt stykke musik, men med Beethovens klaversignatur.

En anden komponist, der er indbegrebet af New York, er Michael Gordon – medstifter af den genre­brydende kultfestival, Bang-On-­A-Can. Gordons komposition Rewriting Beethoven’s 7th Symphony indkapsler mønstre fra symfoniens fire satser og ind­sætter dem i et storstilet ambient og mini­mali­stisk orkesterværk: En psykedelisk rejse gennem en verden bestående af Beet­hovens 7. symfoni (”Beet­hoven på syre”, om man vil).

Læs koncertavis

Ridder2