Copenhagen Phil
6. december 2013 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Giancarlo Guerrero
  • Solist / Pablo Sainz Villegas, guitar

Ravel / Alborada del Gracioso
Villa-Lobos / Guitarkoncert
Joaquin Rodrigo / Concierto de Aranjuez
Respighi / La Boutique Fantasque

Musik fra de varme lande

Bemærk venligst! Koncerten i Osted i aften 5. dec kl. 19:30 på Osted Fri- og Efterskole er desværre AFLYST pga stormen, der har forhindret flere af vores musikere og vores turbus i at komme frem. Har du reserveret billet til koncerten i Osted, er du velkommen til koncerten i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg i morgen aften, 6. december, hvor du vil kunne købe billet til koncerten til 1/2 pris. Henvendelse i billetlugen.

Med en dirigent fra Costa Rica og en glød­ende spansk guitarsolist skulle vi være klar til en latinooplevelse. Og der er nok at tage af: Franskmanden Ravel gik med silkeskjorter og stråhat på Montmartre i Paris, men drømte om Baskerlandets vilde bondedanse og hvidløgsduftende egnsretter. Han elskede den spanske livsstil og beskrev den med et glimt i øjet i Gøglerens Morgensang.

Den unge Villa-Lobos tog sin cello på nakken og vandrede omkring i Brasiliens voldsomme natur. Han samlede folkemusik og etnisk musik, blandede det med Bach, Puccini og Wagner. Så blev han sig selv: Sydamerikas største komponist med en produktion på mange tusinde værker. Hans guitarkoncert er skrevet til mesteren Segovia i 1951. Den er et af hovedværkerne for klassisk guitar.

Rodrigos guitarkoncert er skrevet under bar­ske forhold i 1940, men den blev en succes fra begyndelsen. Og den er stadig elsket ikke bare af guitarister, men af alle, der kan lide erotisk spansk nattestemning og dansende rytmer. Den er mere end en eksotisk guitar­koncert, den er faktisk et af de mest popu­lære stykker klassisk musik overhovedet!

Og vi slutter i Italien med instrumentations-mesteren Respighis arrangement af Rossinis småstykker for sang og klaver. Egentlig tænkt som balletmusik, men først og frem­mest et lykkeligt fyrværkeri og en kæmpe udfordring for et orkester.

Billetter

Koncerten spilles i Osted 5. december og i København 6. december.

Billetter til koncerten i Osted 5. december 2013 kl. 19:30
Osted Fri- og Efterskole, Assenløsevejen 1, 4320 Lejre, tlf 4642 2324, hverdage kl 8-14.
Spar-købmanden i Osted, Fugletoften 17, Osted.
Kan også bestilles via mail til heh@vp.dk eller købes ved indgangen.

Køb billetter til Koncerten i København

Pablo Sáinz Villegas Foto: Lisa Mazzuco 1 MB